tudung syria, inner syria, beg vintage, baju kurung cotton - menjadi trend terkini

By | 12:41 AM 15 comments
assalamualaikum..hari ini aku nak cerita kan sikit perkembangan fesyen terkini and beberapa gambar tudung syria, inner syria, beg vintage dan juga baju kurung cotton yang menjadi trend terkini para penggemar fesyen...

first of all aku nak ceritakan pasal tudung syria ini...mula mula aku kenal tudung syria ni ialah daripada kakak aku yang suka beli barang online ni...ada satu kedai online ni dia jual tudung syria macam macam warna ada.. so kakak aku pon beli lah..bila tudung dah sampai aku tengok dia pakai cun pula kan..so aku pon try la beli..


first tudung syria aku beli warna pink belacan..aku memang minat la tudung syria ni sebab senang sangat nak pakai lepas tu tak mudah kedut..memang menepati citarasa aku yang memang pemalas ni..haha..




tudung syria kelabu ni pemberian kakak ku



ok mungkin bila pakai muka akan nampak bulat mcm bola, eh mentang mentang lah world cup skg ni nanti dah tak kenal ni bola ke muka orang...haha..kalau korang rase pakai tudung ni nampak macam bulat je and nampak macam org indon pon ade korang ke depan kan lah sikit inner 2 ok..


sekarang ni mari mari tengok inner syria aku yang tak seberapa ni..haha..just nak share share dengan korang..sharing is caring kan kawan kawan ? heheh...



no 1) inner syria first sekali yang aku beli, inner ni leh pkai depan belakang, boleh pilih la nak biru ke hitam
no 2) inner syria pink ni pakej sekali dengan tudung syria pink
no 3) inner syria merah ni pemberian daripada kakak ku
no 4) inner ni aku baru je beli dengan tudung warna kuning

so aku leh la pakai dengan apa apa shawl pon macam ni




pink inner + purple shawl


beg vintage juga dah menjadi kegilaan para remaja sekarang ni , mungkin bagi mereka yang tak mengikuti perkembang fesyen akan berkata begini " eh, beg ko macam zaman dulu dulu je ? ko pakai beg mak kau eh?" haha..kita juga tahu yang fesyen fesyen dari era 80an dan 90an dah menjadi trend masa kini. ini di gelar dengan gaya vintage ok..aku pon suka untuk pakai..hehe





sekarang ni dah berlambak lambak orang pakai beg..tadi masa aku daftar poli kan,aku nampak dah terlalu ramai pakai beg ni,nasib aku tak ada yang macam tuh, beg aku lain sikit dari diorang semua..hehe





ok sekarang mari kita tinjau pulak satu trend yang menjadi ikutan semua iaitu memakai baju kurung cotton ye bukan cotton buds korek telinga 2 ye ..haha


baju kurung cotton

lastly..bergaya la ikot kesesuaian bentuk badan dan warna kulit..hehe....
Newer Post Older Post Home

15 comments:

  1. wah..pandai lar die dress..cantik2..

    ReplyDelete
  2. skg ni mmg tgh hot sngt fesyen ni bg yg btudung... tp i tetap xminat bju kurung kain cottan tu...
    yg lain tu semua feberet every time kuar meronggeng,.. hehe ;)

    ReplyDelete
  3. zaza : btoi 2..skg ni mmg tgh hot pon..kalo kat mane mane pon kite akan jumpe org pkai cm2 kan.. dah trend skg

    ReplyDelete
  4. hoho . comel lah anda , jeles ! haha

    ReplyDelete
  5. haha , my friend pun 99% dah pakai bucket bag .


    and ur bag is definitely something different :DD

    ReplyDelete
  6. haa..beg bucket namenyee..
    tapi kite pgil beg vintage jew..
    hehe.. sbb die gaye vintage kan..

    :DD

    ReplyDelete
  7. tak reti pakai syria. nnt muka nampak bolat :(

    ReplyDelete
  8. sye x seswai pakai inner tu..ntah rs cm pelik je..muka pun bulat semacam..kwn sy kate kalau muka bujur baru seswai nk pakai inner tu..ntah la.

    ReplyDelete
  9. kite pakai pon nmpk bulat jugk tapi suke sbb tdg 2 sng pakai..hehe

    ReplyDelete
  10. kalau kene gaya pakainya, nampak la comel bila pakai..=)

    ReplyDelete

Click me