Baucer buku 1 Malaysia ( BB1M ) 2014

By | 12:28 AM 2 comments

selepas pemberian brim berperingkat kepada rakyat Malaysia, sekarang tiba masa untuk pemberian baucer buku 1 Malaysia ( BB1M ) bagi pelajar macam aku ni. hari ni bertarikh 2 MAC 2014 pemberian baucer buku di Dewan Putra 1 Kolej 13 Universiti Putra Malaysia ( UPM ). Alhamdullillah dapat RM250, tapi aku pon tak tau nak beli apa dengan baucer ni sebabnya buku-buku pelajaran semua dah beli dan juga aku bukanlah penggemar novel dan tidak membaca novel sama sekali. hahaha

lecturer aku ada la bertanyakan kepada kami semua, dia tanya adakah masih relevan pemberian baucer buku ni kepada student ? dan kami semua cakap tak relevan dokterrr. haa sebabnya student juga perlukan sumber kewangan untuk kehidupan seharian mereka. tambah-tambah lagi setakat duit pinjaman tu memang tak cukup la kadang-kadang untuk satu semester. cuba korang bayangkan, bukannya semua kedai boleh terima baucer buku ni dan baucer buku ini sendiri ada tarikh luputnya. so untuk mengelakkan baucer buku tidak dapat digunakan so kami akan end up dengan membeli benda bukan-bukan dekat kedai Popular atau MPH book stores tu semata-mata untuk cukupkan jumlah baucer. 

tu la aku rasa better brim pon diberi kepada student dan bukanlah kepada bukan pelajar sahaja. ingatlah wahai manusia, pelajar pon ada juga nak beli benda lain selain daripada buku. harga bagi satu buah buku pon kadang-kadang cecah sampai RM80-RM90. agak-agak cukup tak kalau nak beli buku banyak-banyak dengan baucer buku RM250 ? so macam kami yang pelajar ni lebih gemar dan memilih untuk membeli buku yang dah di fotokopi je dalam erti kata lain buku fotostat je sudahnya sebab murah dan berbaloi-baloi.

akhir kata, tak sabar nak tunggu pc fair sebab dapat habiskan baucer dekat situ hahahahaha. eh aku pon tak cek senarai kedai buku yang boleh digunakan dengan baucer buku 1 Malaysia (BB1M). Agak-agak bertambah tak kedai yang layak tu dari yang sebelum ni. ok selamat menjamu mata dengan 5 keping baucer daripadaku. 

* tangkap gambar atas laptop baru tiba-tiba terfeeling sikit mihmihmih . nanti nak buat review pasal laptop kita yang baru la tapi tak tau bila. model ASUS 450CC 4th generation 750GB HDD 



Newer Post Older Post Home

2 comments:

  1. Untuk pelajar diploma, baucer buku selalu diberi time akhir sem. nak beli buku apa pulak selain novel dekat kedai buku kan .. huhuhu kenkadang sampai pening cmne nak habiskan

    ReplyDelete
  2. boleh tukar cash transbotz at gmail

    ReplyDelete

Click me