trend 2011 : fashion collection

By | 1:09 AM 4 comments
assalamulaikum


tahun 2011 memang tengah hot gila dengan bermacam-macam fashion tudung,baju,seluar,mahupon skirt..kalau bab tudung jangan cakap la,dulu semua tahu pakai tudung bawal aje kan,sekarang bukan main lagi dengan selendang dok belit-belit kat kepala tu..mana taknya,dah belambak tutorial yang blogger-blogger buat ( termasuk aku..HAHA) sekarang kan dunia ni pakai google semua dapat..nak tutorial ? cara pakai selendang yuna mulanya selendang ni di inspirasi oleh yuna je kan..? bila semua dah up sikit pakai shawl ni,budak laki mesti tegur..eh yuna laa..malu siot !


yuna zarai


yuna zarai

yuna zarai

yuna zarai

yuna zarai

yuna zarai

sekarang tak main la yuna,datang pulak minah cantik kacukan jepun + british ni..siapa tak kenal dengan hana tajima kan..mulanya orang semua suka tengok cara dia berfashion aje,tapi bila dia dah join dengan blogger yang dah macam retis kat malaysia ni bak kata cik epal,pastu semua orang dok tertanya-tanya camne dia pakai tudung tu eh?? mushkil..tak pe aku ade buat tutorial jugak ( style hana tajima )


hana tajima


baju pulak dulu semua pakat pakai t-shirt biasa-biasa aje kan..baju semua beso-beso,gedoboh,gelebeh..uihh sekarang bukan main nak pakai yang nampak shape body aje kau ye..sekarang dah banyak sangat jual baju yang ketat-ketat pastu kedut2 tuu..aku tak berminat langsung,bagi aku,aku suka lagi baju kemeja or blouse yang beso-beso tu bleh la pakai dengan jeans..chill and rilex je dari pakai baju ketat nanti rasa melekit-lekit badan bila cuaca panas...tapi sekarang ni aku memang tengah in love dengan chiffon blouse,boleh la di padankan dengan skirt..kan nampak lagi sopan..ecehhh ! pastu aku minat sangat dengan jumpsuit tau,suatu hari nanti nak beli la..nanti takde la kempunan...hehe


Watercolor Silk Chiffon Blouse
chiffon blouse

cotton blouse by pastelina

jumpsuit by pastelina

jumpsuit

jumpsuit


tak termasok dengan seluar pulak..dulu yang ada pon seluar slack biasa,jeans,tracksuit,seluar dalam..HAHA.. sekarang ni macam-macam bentuk seluar pon ada,makin pelik aku tengok kadang-kadang,ada yang dah jadi bentuk epal,buah pear,tang punggung tu nampak gelebeh je..HAHA..memang lawak...sori pada semua yang minat seluar macam tu...yang memang tengah in sekarang orang pakai trend harem pants,tapered pants..
selalunya bila pakai seluar macam ni dorang tak kan pakai baju yang beso-beso,dorang pakai yang biasa-biasa aje pastu tight in dalam seluar..alaa macam orang laki selalu pakai baju masuk dalam seluar pastu pakai tali pinggang..tapi aku panggil fashion ni seluar AYAH je sebab memang ayah aku pon pakai macam tu jugak..heheh..







bab ni yang paling eksaited sangat nak cerita ni..bagi aku yang memang seorang perempuan yang gemarkan skirt sejak dari dulu lagi,aku memang cita-cita nak bukak kilang menjahit skirt..hehe..takdela..memang dari dulu aku minat pakai skirt ni,tak tahu la kenapa..walaupun dulu skirt tak berapa popular pon aku pakai jugak kadang-kadang..tambah-tambah sekarang ni memang IN-HOT-GILE- pakai skirt..hehe..tapi bagi aku ni, takdela banyak sangat koleksi..tapi insyaAllah bila dah jadi jutawan nanti aku beli banyak-banyak.. yang memang tengah orang hot pakai sekarang ni chiffon skirt,plain skirt,floral skirt or pattern skirt..tapi bagi aku suka chiffon skirt..uuu..memang best bila pakai..rasa ayu jee..ehhe..tak boleh blah kan..


floral skirt
\








chiffon skirt by pastelina

chiffon skirt by pastelina


mungkin aku tertinggal satu lagi benda tak cerita lagi..sekarang ni jugak palazzo pants pon dah popular orang pakai sekarang ni..ok what is palazzo pants? ataupun apa dia pallazo pants?? palazzo ni macam skirt tapi dia seluar tau..bila kita berdiri je akan nampak macam skirt,tapi bila kita berjalan nampak yang sebenarnya palazzo ni ialah seluar yang besor..ini bagi pendapat aku jela,aku pon tak tahu maksud sebenar dia...hehe..ok what? tak nampak bentuk kaki kan..ohh cantiknye palazzo ni...

palazzo by pastelina

palazzo by ilovepastelina

palazzo by misslilyshop


setakat ni je entri kali..ingat berpada-pada lah dalam fashion mengikut kesesuaian diri kita sendiri.. pesanan ni untuk aku jugak sebenar =_= hehe..ok cau bedah.......



Newer Post Older Post Home

4 comments:

  1. erm ok...its fashion...hehe...:)

    ReplyDelete
  2. hahhaa...duit hanyut di dunia fesyen. hehee..

    ReplyDelete
  3. memang boleh bankrup la kalau nk ikot perkembangan fesyen ni !

    ReplyDelete

Click me