coklat crispy mengandungi E476 sah halal

By | 7:24 PM 3 comments


lepas satu, satu kisah produk tak halal ni keluar dekat facebook. tapi yang pasal cadbury hazelnut and cadbury roast almond tu memang dah disahkan ada DNA babi so korang boleh buang semua coklat tu sekarang jugak tapi bagi yang dah termakan tak apa sebab kita tak tahu kan. 


lepastu hari ni tengok facebook ada orang share pasal coklat crispy kegemaran aku sejak kecil ni tak halal. ahhhh betul ke ni ? kebetulan coklat ni memang aku bawak pergi kolej and ada lagi stok dalam bilik dan didapati memang ada kod E tu iaitu E322 dan E476. Bila aku cek yang kod E476 tu memang diantara senarai kod yang mengandungi babi. Tapi bila baca dalam satu webbsite pasal produk halal ni dia cakap yang kod E476 tu tak semestinya menggunakan babi kerana sumber dia boleh terjadi dalam sumber lemak tumbuhan juga. But lastly aku terjumpa jugak pengeluar crispy ni dah sahkan yang produk crispy ni halal kerana menggunakan vegetable oil. ahhhhh lega aku membacanya. boleh makan tanpa ragu-ragu.




Newer Post Older Post Home

3 comments:

  1. Lega.. boleh la sy mkn lagi.. feveret sjak kcik kot..huhu

    ReplyDelete
  2. I blog frequently and I really thank you for your content.
    This great article has really peaked my interest. I will book mark your website and keep checking for new information about once per week.
    I opted in for your Feed too.

    Feel free to surf to my site ... attorney for auto accident

    ReplyDelete
  3. enak nih coklat,punya 2 pack buat cemilan gw

    ReplyDelete

Click me