Sunday, November 14, 2010

cara pakai selendang yuna


sign up churpchurp untuk dapat duit menerusi blog

memandangkan trafik blog aku dah berduyun-duyun orang search cara pakai selendang arab,ala arab,selendang pashmina,selendang jela and macam-macam lagi..so hari aku nak ajar lagi korang macam mana kita nak menggayakan dan cara pakai selendang yuna yang popular sekarang ni..

ok first sekali untuk selendang yuna kita memerlukan
  1. selendang yuna yang kain die stretchable atau mudah regang / selendang biasa pon bleh !
  2. inner syria
  3. 2 pin sahaja ( satu kecil satu besar )


mula-mula kita pakai inner syria
tak kisah warna apa-apa ikut kesesuaian








pakai selendang yuna yang korang ada tuu





pastikan sebelah pendek sebelah panjang ye
biasanya kte wat kanan = pendek , kiri = panjang





ambil yang belah pendek tuu bawa ke tepi






lepastu yang pendek bawa ke tepi tadi
gunakan pin kecil untuk pin kan ke tepi telinga korang
nak kemas sikit pin dekat atas telinga





lepas dah pin, korang bawa yang panjang tu ke depan
pastikan korang tinggalkan ruang sikit yang bawah tu macam kte buat tu 
ok pastu bawa naik atas






pastu jadila macam ni kan
betul-betul sikit ikut keselesaan korang
nampak kan bawah tu macam bentuk "U" tu kan






ok yang belah pendek tadi korang selitkan kat bawah bentuk "U" tadi
supaya nampak kemas dan menutupi dada






kemudian bagi nampak kemas sikit ye
betul-betul ikut keselesaan korang






sekarang ambil pin besar tadi pin kan kat atas selendang korang
* kalau tak nak pin pon takpe sebab tudung ni stretchable dan tak mudah jatuh







haa..pin kan macam gambar kat atas ni..
ok kte dah siap,boleh la keluar shopping sekarang ni ..hehe


Untuk tutorial shawl yang lain boleh klik tutorial1 ,tutorial2tutorial3 dan tutorial4  dan banyak lagi 
Anda perempuan yang suka pakai baju sexy ? Cuba klik sini



SELAMAT MENCUBA



33 comments:

  1. alahai..comelnyee adik nie..hehe :)

    ReplyDelete
  2. thx cuz just saving my new selendang yg panjang n serabut yg hmpir2 nak dibuat alas meja...

    ReplyDelete
  3. kalau guna selendang yg nipis yg boleh nampak leher..kena pakai tudung syria la kan sebagai alas dalam..n sesuai ke untuk orang yg muka tembam...???

    ReplyDelete
  4. walawey asmira...ak ske post ko..like.like.like

    ReplyDelete
  5. Oh bagos!Tanx a lot sebab selama ni malas nk bukak vidiyo yg tunjuk cara pakai shawl bagai2.I prefer pictures n u did it!Nice one. =)

    ReplyDelete
  6. nice...nanti nk try..thanx 4 d tutorial

    ReplyDelete
  7. thanz 4 share camne nk pkai selendang ala yuna.... so sweet...

    ReplyDelete
  8. nicee, tq.. bleh tnjuk lg x other shawl tutorial??

    ReplyDelete
  9. EMMM.....saya bru taun ni pakai tudung ....saye suke gaye saye yang bru ni.....huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. okeh . skunk br tau cre betol pki shawl . txs n nice tutorial .

    ReplyDelete
  11. tq for de tuto.... u look so cute

    ReplyDelete
  12. hey, nice tutorial, anyway, na tny.. bile i pakai selendang gaye cmnie, knp belakang die pendek ea, ke mmg auto belakang die jd singkat??

    ReplyDelete
  13. mekasih....jadi dah dlm masa 5 minit...sgt2 membantu utk org yg bru nak blaja..hehe

    ReplyDelete
  14. thanks......kte just tnjuk yg simple2 je..skg ni da mcm2 gaye ade kan..
    btw,tdg ni klo kte wat,blkg die xdela singkat sgt..bese je..mungkin bleh cube tarik kan sket ke kat belakang tuu..

    ReplyDelete
  15. dik, yg u tunjuk ni jenis ada bentuk U kat depan. minta tunjuk cara yuna pakai tudung cara Hana Tajima boleh?

    ReplyDelete
  16. dik, yg u tunjuk ni jenis ada bentuk U kat depan. minta tunjuk cara yuna pakai tudung cara Hana Tajima boleh?

    ReplyDelete
  17. ibu azam azim : cara yuna pakai tudung mcm hana tajima xdela, tapi kalau nak tengok cara hana tajima yg betul sila refer link ni

    http://meramonst.blogspot.com/2011/06/hana-tajima-tutorial-wear-shawl-like.html

    ReplyDelete
  18. teramat jelas pemakaian nyer... thankz a lot,, sbb b'kngsi tips... u cute larh....=)

    ReplyDelete
  19. jelas sngat tips pemakaian shawl ni..tp.....cm ne erk??blakangnye singkat.......

    ReplyDelete
  20. http://says.my/edrial/maxis-hotlink-yuna Tgk konsert online Yuna pd 14/12 8pm... terhad kpd 10000 shj.. cpt tempah tiket secara percuma..

    ReplyDelete
  21. thanks...kekadang tu saya pakai shawl suka hati je...hahaha

    ReplyDelete
  22. Sedap ni kalau dapat kongkek awek ni kat upm

    ReplyDelete

komen jela pape yg korg ske

2leep