cara pakai selendang arab guna pashmina

By | 9:43 AM 10 comments
tutorial yang kedua pula aku tiba-tiba rajin nak update 2 entri dalam satu masa..haa dua tutorial aku bagi sekali.. kali ini jom kita belajar macam mana menggayakan dan cara pakau selendang arab..mesti korang selalu nampak kat shopping complex kan orang pakai macam tu..? tak nak cuba? kte dah cuba..hehe

yang korang perlukan

  1. selendang pashmina 
  2. 1 pin kecil dan 1 jarum peniti
  3. anak tudung biasa / inner syria


first sekali pakai inner syria..kebelakangkan inner sebab kita tak mau pakai dia kedepan
kalau pakai skaf biasa,just pakai jela kan..hehe









ini dia tudung pashmina tu
selalunye yang ada tali-tali kecik kat tepi tu kan





pakai pashmina ni macam biasa






tapi pastikan sebelah pendek sebelah panjang
kanan = pendek, kiri = panjang 





kemudian bawa kedua-dua belah pashmina ni kebelakang
dan pin kan dengan kemas yee






kemudian lepas dah pin kat belakang,
bawa yang belah panjang tu ke depan balik 






haa..bawa yang panjang tadi macam ni haa



lepas tuu bawa kan yang panjang tadi ke belakang pula
cuba tengok gambar betul-betul,kte lipatkan pashmina yang atas tu sebelum nak letak..tengok tu





haa lepas tu letak je macam biasa kat atas kepala
pashmina ni senang sebab selendang ni terletak je
* kalau nak letak jarum peniti kat atas pon boleh pada sape2 yang tak yakin takut2 pashmina ni jatuh ^_^



betul-betul sikit yang bawah tu ikut keselesaan





last sekali dia akan nampak macam ni bila kita pakai
nampak macam kembang je kan tapi ini memang style dia
korang rasa jadi tak macam arab..?? hehe tak kan..muka aku jadi macam ala cina jela..hee

SELAMAT MENCUBA

Newer Post Older Post Home

10 comments:

  1. wahh gitu.. terer pkai shawl nampak? great! :)

    ReplyDelete
  2. dah wat dah sebelum ni tapi mule2 tak jadi pakai..hehe

    ReplyDelete
  3. akak tak reti pakai mcm2 ne akka reti pakai shawl jojet je sbb kasar & pusing2 sikit je


    banyak cara tudung adik pandai pakai ye..
    akak ne kekadang dah melawa iyo2 tapi kat luar je anak2 dah tarik abis serabut haha..tue yg mals jadinya

    ReplyDelete
  4. kdg2 je kte pakai ni sebab selalunye pakai tudung syria je..sng sket kan

    ReplyDelete
  5. waa..memang pakar selendang nih.kat bawah pon tutorial pakai slendang.hu3

    ReplyDelete
  6. Menarik gak cara pakai tudung awak nie. Tapi kena gambo ader kabur sikit. Tapi yang penting tips awak memang bagus.

    Kepada kekawan yang nak belajar pahai tudung ikut trend. sila ikuti tips silam kami. Klik pada nama kami. Ok bye

    ReplyDelete
  7. cara pkai tdung siti plak cmne

    ReplyDelete
  8. chantek meyh !
    but yg bhgn pndek bia at blkg jepp ke .

    ReplyDelete
  9. tq kak....hopefully blh shre byk2 g kayh...

    ReplyDelete

Click me