tips ayat awek dalam usaha nak mengurat

By | 6:17 PM 10 comments
susah sangat ke nak ayat awek anda?meh kita cuba tips ayat awek kat sini...

“Bibirmu merah bak delima merekah, hidungmu mancung bak seludang...” dan andai ayat yang sama digunakan oleh lelaki zaman ini, wanita akan terpegun terperanjat kerana anda terlalu jiwang dan mungkin mereka tidak faham akan perkataan delima dan seludang. “Kau cantik bak bulan purnama,” sudah tidak boleh main di zaman ini.


Perbezaan budaya juga menjadikan ayat-ayat mengurat orang di Barat tidak boleh diaplikasikan oleh orang-orang Timur. Orang Timur harus lebih bersopan apabila mendekati wanita dan tidak menggunakan ayat-ayat berunsur seks. Contohnya, ayat seperti, “Want to see my hard drive? I promise it isn’t 3.5inches and it ain’t floppy” akan mengundang pelempang yang mungkin mencacatkan muka.


Jadi, ayat mengurat bagaimana yang disenangi wanita millennium baru? Adakah mereka gemarkan yang berlapik, yang romantis atau yang berterus terang? Oleh kerana manusia sifatnya berjenis-jenis, tidak ada satu cara yang berkesan untuk semua.






Ayat Mengurat Berlapik

Lelaki yang menggunakan ayat berlapik ini terdiri daripada golongan pemalu, penakut dan lelaki yang tidak sanggup menahan penolakan. Lapikan ayat-ayat ini bertindak sebagai pintu kecemasan jika terjadinya sesuatu di luar jangkaan seperti “Saya bukannya tuju kan ayat itu pada dia” atau “Saya bercakap secara am saja”.



Contoh pertama ialah “Saya suka wanita ayu, lembut dan berbudi pekerti tinggi”. Jika lelaki menggunakan ayat ini di depan wanita yang digemarinya, dia berpeluang untuk mengukur tahap minat wanita itu terhadapnya. Jika dia merasakan ada ruang dan peluang, mungkin ayat itu boleh disambung “…macam you”.



“Saya sedang mencari calon buah hati dan jika berminat bolehlah mohon”. Call to action atau panggilan untuk bertindak itu terletak kepada wanita yang menerima ayat itu. Jika tiada apa yang berlaku, tiada siapa yang malu dan jika hadirnya percikan asmara, wanita itu tidak bertepuk sebelah tangan.



“Saya tak pandai mengurat, taklah sehensem mana, siapalah yang sudi”. Walaupun ayat ini kedengaran pathetic, menjatuhkan diri sendiri, kekuatan sifat simpati jangan diperkotakkatikkan. Ada wanita yang akan terdorong untuk terpikat dengan ayat jenis ini.







Ayat Mengurat Romantis

Bukan mudah untuk memilih ayat romantis apatah lagi menggunakannya untuk memikat wanita di zaman ini. Ianya tidak boleh kedengaran terlalu jiwang, tidak ikhlas atau dipenuhi dengan pujian yang keterlaluan. Mencari keseimbangan di antara tahap jiwang dan keikhlasan itu penting.



“I baru faham erti cantik apabila melihat wajah you”, ayat ini walaupun kedengaran ringkas tetapi efektif kerana kecantikan ialah kebanggaan seseorang wanita. Dan untuk digelar seorang yang cantik, wanita mudah cair.



“Bertemu dirimu umpama mimpi indah yang mengasyikkan”. Bukan mudah untuk sang pria melafazkan ayat ini tatkala mengurat. Mungkin boleh digunakan di dalam emel atau chat, untuk mendapatkan kesan yang maksima.



“Seribu mawar tidak dapat menenggelamkan kecantikan sekuntum mawar idaman hatiku”. Kreativiti diperlukan apabila menggunakan objek dalam membantu membuat suasana menjadi lebih romantis.







Ayat Mengurat Terus Terang

“Agak-agaknya bila kita boleh couple”. Ayat ini dipopularkan oleh Nabil, Si Raja Lawak dan GUA yakin ianya boleh membuatkan lelaki itu diingati oleh wanita yang ingin dipikatnya. Paling kurang pun boleh menyebabkan wanita itu tersenyum.



“Saya tengok awak ni sesuai sangat untuk jadi teman saya. Saya berbesar hati kalau awak setuju”. Tidak ramai lelaki yang berani untuk menggunakan pendekatan ini atau boleh digelar taktik kamikaze. Tetapi, kelebihan menggunakan taktik terus terang ini ialah mengurangkan masa anda syok sendiri kerana jawapan yang anda akan dapat terus menunjukkan tahap minat wanita yang ingin dipikat atau sebaliknya.


“I tahu I bukan lelaki idaman you, tetapi you wanita idaman hati I”. Ayat ini kedengaran kelakar tetapi percayalah ianya akan tersangkut di hati wanita. Lebih direct, lebih power.

Risiko menggunakan ayat jenis terus terang ini ialah anda mempunyai peluang untuk ditolak secara direct juga. Jika anda jenis lelaki muka tebal, punya tahap sense of humor atau lawak yang tinggi dan jenis tak ambil pot, silakan.

selamat mencuba!
moga kasih sayang kita abadi seperti Nur & Adam.....






Newer Post Older Post Home

10 comments:

  1. kalo x pndai ayat xde la awek..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar xad awek.. dari memalukan diri sndiri..

      Delete
  2. eh silap tajuk lak kan..

    sptotnye tips ayat awek

    hehe...

    ReplyDelete
  3. "Awak ibarat permata zamrud d padang pasir, bunga ros mekar......ok la x pandai wat ayat berbunga..jom jadi awek saya..nak?"

    x ramai pompuan yg open..silap2 kalo ayat direct dapat malu je..haha

    ReplyDelete
  4. selalunye pompuan jrg malukan lelaki bile laki luah perasaan kan..tp kalo pmpuan yg luah perasaan tp laki 2 xske lagi la malu gile :)

    ReplyDelete
  5. laki ke..pompuan ke..kalo cinta d tolak mesti la malu....

    kalo kena tolak, buat2 la cakap..

    "saya saje je testing skrip tadi, ade ujibakat drama minggu depan, hebat tak gaya lakonan saya tadi?"

    lepas tu lari laju2 gi tempat lain...

    haha

    ReplyDelete
  6. hahaha..boleh jugak 2 :)
    tapi sian kat pompuan 2 plak kan..hehehe..

    senang2 cari pompuan yg kite btol btol yakin suke dekat kite baru la luah perasaan awk :)

    ReplyDelete
  7. susah jugak ye nak ngorat awek. cmne nak tau kalau perempuan tu bg good feed back kat kite kalau die jenis tanye sepatah jawab sepatah bile bermsg,hehe..

    ReplyDelete
  8. kalau takut..forever alone la..hahahha..

    ReplyDelete
  9. aku x prnh kapel ... hahaha.. x brani ..mmg slh 1 weakness trbsr...heeee...ni tgh demand2 lagi nk ngorat ... ehh.. yg sudi mesej saye (direct) ... 019207087? (Na'im) ... kwn pun xpe .. mne tau dri situ boleh build confident lvl ^^

    ReplyDelete

Click me