kenapa blogger perempuan lebih tonjol muka dari blogger lelaki ?

By | 6:58 PM 17 comments

dua cara senang dapat duit,daftar churpcurp dan says.my
semenjak dalam dunia blog dalam tahun 2009, 2010 camtu aku cadang nak buat blog sebab aku rasa style je bila ada blog ni, boleh cerita segala benda yang jadi dalam hidup kita kan and boleh share dengan orang lain..tapi lama-lama aku pon naik boring, siapa la sangat nak bace blog aku ni..follower pon takde..haram ~ ~
sedih gila rasa time tu, nak makan pon tak lalu 




dah lama-lama bila aku dah tau sket pasal dunia blog ni, aku bangkit balik dari kesedihan lampau..haha..baru la aku faham macam mana nak buat orang datang blog kte, suka baca blog entri kita and orang pon sukarela nak jadi follower kita kan..lepas tu takde la aku depresi dah, ceh depresi la sangat..dulu masa start tulis blog cerita la bagai semua benda personal lepastu tempek la gambar beso-beso..tulis hari ni buat ape, harini pergi mana..harini bengang gilaaa dengan minah tu la ini itu la..tapi sekarang tak lagi..malas nak cerita hal personal sangat, baik simpan sendiri-sendiri ye tak ? dengan muka bangganya aku tak hirau dah pasal masa lalu, tapi mula-mula segan jugak nak bagitau orang aku ada blog, tapi lama-lama lantak ah, janji aku boleh wat side income untuk future aku..





tapi yang paling aku hairan sangat kenapa kebanyakan blogger perempuan lagi suka menonjol muka dari blogger lelaki..walaupon blogger lelaki tu ensem macam mana pon kadang-kadang sket je dia letak gambar dalam entri dia, tak pon gambar kat tepi profile blog dia je pon..entri pon penuh dengan tulisan yang best-best, tak payah letak gambar sendiri pon komen boleh cecah puluh-puluh bagai..memang dasat r ! sampai tahap tu, kita tak kenal pon dia siapa, tapi entri memang mantap !


di bandingkan dengan blogger perempuan yang kebanyakannya suka letak gambar sendiri sampai blog jadi berat dengan gambar-gambar yang kadang-kadang tak wajib pon nak letak kan..macam-macam gaye ada..lepas tu dekat gambar mesti nak nak buat caption " motiff ? " tak pon " sila abaikan muka yang sengal tu " hey, kalau nak suruh orang abaikan baik ko tak payah letak gambar tu kan..haha..



      Mua~~ by ТiКǐ♥   VS     hide by **SiReNa**



tapi benda ni semua buat aku tertanya-tanya sampai sekarang, kenapa blogger lelaki jarang nak tonjol muka dorang dekat blog walaupun dorang tu ensem ke tak ensem ke..lepas tu yang perempuan plak banyak letak gambar dari buat entri yang best..tak kisah la muka cantik ke tak cantik ke tetap nak tayang muka comel dorang dalam setiap entri..huh..ada sesiapa yang boleh jawab tak persoalan aku ni ?


lepas ni aku pon nak buh gambar kecomelan aku kat semua entri la..haha

My beautiful daughter, Carleigh by Loren Kahle







Newer Post Older Post Home

17 comments:

  1. hahaha..besa la kitorng tak nak publisiti lebih..bagi korg peluang..

    ReplyDelete
  2. hahaha!!
    nwayy, muka bdk kecik tu comel gilosss!!
    ehh..tetibe diriku terasa..
    haha..tp skrg kurg la nayang muka..
    huhuhu..

    mybe sbb dorg rasa best dok tempek muka dkt belog..
    mcm org itu, mcm org ini..
    tayang kasut pon, beribu komen!
    hikhik..depends pd org yg tgk..
    tp for me, kurgkan lahh..

    =.="

    ReplyDelete
  3. muka xpenting..
    ape yg kita tulis tu penting
    sape yg pilih blog bdsarkn muka writer je mmg xleh bla kan

    ReplyDelete
  4. #azreen : tgok gmbr u pon tutup muke kan..hehe..itu bukti lelaki tak menonjol sgt..

    ReplyDelete
  5. syufaa : ini tak xde kne mengena dgn sesiapa sori tau kalo terasa, tapi scre rndom je sbb nak tau kenapa pompuan lebih menonjol muke dr lelaki

    ReplyDelete
  6. salam. ada request 4 u kat http://pimpintangan.blogspot.com/2011/06/blog-list-burj-khalifa-dubai.html
    tq!

    ReplyDelete
  7. nk kasi pendapat jugk...huhu

    pd pndapt la kan....ia bergantung kpd tuan umpunyer baadan...ader suker tonjolkn diri....ada sukn menulis dan hasikn lebih baik...yg pasti amber suka baca blog member dari membuat sendiri...huhu

    ader member suker ckp sal kereta...so kiter p usha....suka shopping..kiter usha shoping...

    bg amber la kn..akue nieh lelaki yg 50 50 kot...

    apa pendapat?

    ReplyDelete
  8. aku rasa memg betul.kdang2 bengang gak nk bukak blog jadi lmbat gila sebb blog dia berat dgn gmbar2 personal je.boleh nak share, tp bukan lah setiap entry.kdang2, entry cite psal lain, tiba2 setepek gmbar dia besar2 kat situ.huhu.just saying.

    ReplyDelete
  9. aku rasa memg betul.kdang2 bengang gak nk bukak blog jadi lmbat gila sebb blog dia berat dgn gmbar2 personal je.boleh nak share, tp bukan lah setiap entry.kdang2, entry cite psal lain, tiba2 setepek gmbar dia besar2 kat situ.huhu.just saying.

    ReplyDelete
  10. mungkin tuhan sudah menjadikan itu sebagai lumrah perempuan. haha. *andaian shj. benar atau tidak, owner blog yg harus pertimbangkan komen dr arisha. :))

    ReplyDelete
  11. nak letak wajah kehenseman den jugak.
    hahaha.
    :D

    ReplyDelete
  12. korang2 semua, agaknye laki nak lagi pemalu dr pompuan kan2..spe setuju? sbb pmpn je byk tayang muke kat blog padahal entri tak seberapa..tapi kdg2 ble laki tulis entri mantap siap tak payah tayang muke pon xpe !

    ReplyDelete

Click me