Selepas kita mati, apa akan jadi pada akaun Facebook kita?

By | 12:12 AM 3 comments

daftar churpchurp untuk jana pendapatan dan sertai churpchurp race untuk memenangi iPad 2 32GB Wifi, 
a Canon EOS 550D dan  HTC Desire..tunggu apa lagi ?
mari kita renung-renungkan bersama fikir-fikirkan bersama jika satu hari nanti kita mati, akaun facebook ini hanya kita yang tahu password hanya kita yang boleh access.. dan   selepas kita mati.. apa yang jadi pada akaun fb kita? mungkin ada yang akan ucapkan takziah mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu tetapi.. sedarkah kita gambar-gambar kita.. akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur? gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna macam mana nanti?


lelaki ajnabi terus-terusan tengok dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita.. walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada.. saham dosa terus meningkat..   macam mana? pernah terfikir tak? tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti? legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita? baju yang membalut aurat itu, bagaimana?   mungkin kini kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya   tapi di akhirnya nanti.. semua itu tidak akan membawa erti semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita..


cuba kita renung-renungkan, saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~ jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah mati itu pasti persiapkan diri untuk mati itu perlu..


moga Allah redha dengan perkongsian ini amin~  renung-renungkan da selamat beramal
Sumber : Oh! Media
Newer Post Older Post Home

3 comments:

  1. kadang2 acik pun masih come across page kawan yg dah pergi (fb) tp cepat2 acik tukar page lain - tak sanggup nak tengok wajahnya ... sayu!

    ReplyDelete
  2. subbahanallah... Sy pn xpnh terpikir 2 sume.. Thanks 4 ur info.

    ReplyDelete
  3. so true. nice info! :)


    ps do check my online store at

    www.shopaholiclove.com

    dont forget to 'follow' as well!
    thanks for your support! :)

    ReplyDelete

Click me