Monday, July 23, 2012

Majlis Perkahwinan Syafiq (16tahun) & Yana (14tahun) [ VIDEO ]





Assalamualaikum
Nanti sat nanti sat baru je buka facebook news feed pertama yang aku tengok adalah video ni and yang mengujakan untuk tengok adalah video perkahwinan termuda budak berumur 16 tahun dan 14 tahun. Ya Allah sangatlah sweet bila dapat kahwin awal adik-adik oi. Terlambat sikit nak update sebab aku pon baru tahu je pasal video lepas balik terawih. So sesiapa boleh explain dekat aku siapa Syafiq dan Yana ni ye ? Ke dorang terus-terus famous sebab dorang kahwin awal macam percintaan dan perkahwinan Dena Bahrin tu

Majlis Perkahwinan Syafiq (16tahun)  & Yana (14tahun)

Majlis Perkahwinan Syafiq (16tahun)  & Yana (14tahun) [ VIDEO ]

Majlis Perkahwinan Syafiq (16tahun)  & Yana (14tahun) [ VIDEO ]

Sama cantik sama padan..hehe


Siapa yang taknak kahwin awal kan? Kalaulah aku ni cukup segala harta benda, fizikal dan mental dah lama dah nak kahwin tapi memandangkan semua tu tak cukup lagi terpaksa tangguh hajat mungkin lagi 5 ke 6 tahun.hehe. Tapi walauapapun aku merepek kat sini, tahniah dan selamat pengantin baru kepada adik Syafiq dan Yana kerana telah selamat diijabkabulkan dan dapat mengelakkan korang dari terjebaknya dengan maksiat. Harap adik Syafiq akan rasa lebih bertanggungjawab untuk menjaga Yana sebaik mungkin diusia yang sangat muda ini. Amin.






19 comments:

  1. baru nengok video depa td.. fuuuhh..

    ReplyDelete
  2. baru tengok jugak. kat mana eh diorang ni?

    ReplyDelete
  3. laki tu anak saudara suami sy..org chini..n suami sy y buat video klip dorg.. :-)

    ReplyDelete
  4. to ayu,,, boleh saye bertanye. diaorang kahwin mcm mane dengan sekolah? bagaimana parents boleh setuju adakah sebab menggabungkan dua family yang rapat atau mcm mane? dan mcm mane si syafiq menunggung nafkah isteri? sile kongsi kisah menarik ini ^^

    ReplyDelete
  5. wah yelah sis ayu. jomla citer siket.. tertanya2 siapa mereka ni....

    ReplyDelete
  6. Crap! Too young to married. Their parents supposed to give an advices about marriage. What happen to kids nowdays? Thia is their future. Please give the best to teenagers nowdays. What kind of parents they're have?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crap your broken English ammused me! Hey go and improve your English before you start judging other people's life. Oh your English!

      Delete
  7. kawin awl mmg bgus.. sbb boleh elak maksiat.. tp sbnrnya byk lg yg perlu di ambil kira.. ble da kawin cnfirm la nfkah isteri jd tnggungjawab suami, xkn la nk mnx kat parents lg.. nti bila diorg da mningkat dewasa, da pndang dunia luar, mesti hati akn mula brubh.. sdgkan org dewasa yg da kawin lama pn boleh brubh ati, lagi la remaja yg baru nak kenal dunia luar..

    ReplyDelete
  8. lebeih elok bernikah awal dari buat benda yg tak baik atau berkemungkinan buat benda yg tak baik....semoga Allah merahmati mereka berdua

    ReplyDelete
  9. Assalam, mudanya dah kawin... tapi tak apa itu lebih baik daripada bercouple dpt dosa... perkara baik lagi bagus di percepatkan kalau dah cukup syarat...

    ReplyDelete
  10. @Anonymous

    crap2...kau la crap..tngok drpd video pun kta leh rasa yg parent diorg ni mampu nk tanggung diorg ni smpai la diorg beso..pada ak la..selepas dh kawin,biar dlu parent tanggung suma kos hidup diorg..x yah susah2kn diri nk keja ka apa ka..belajar mcm biasa cumanya masing2 x da la nk wat maksiat ka..kapel x senonoh bagai..n lepas masing2 dh habis sekolah,smbung study..n biarkn parent tanggung diorg jugak smpai la diorg dh start keja..kalu diorg x kawin pun,still mak bapak kena tanggung..kita yg x kawin ni pun mak bapak yg tanggung..so pa masalhnya kalu dia kawin..dlm hidup ni,jgn membelakangi agama.agama dh kata kawin tu bagus..kawin muda lagi bagus..kenapa nk isukan??..ada yg pandai2 ja wat statement parent diorg lepas tanggungjawab..klu diorg lepas,x da nya diorang kawinkn budak2 ni..yg lepas tu,yg duk biar anak berkepit pagi ptg malam dgn jantan entah mana hala ntah..tu baru x amik tahu.

    ReplyDelete
  11. @Anonymous

    x paham ak ngan sesetengah org..smpai cara dia tanggung nafkah tu pun kau nk tahu..kau ni betul ka x..biarla dia nk wat cm man pun..bukan kau yg kawin..dia yg kawin..yg kau sibuk2 nk tau ni npa??kau tu spa ngan dia??memang betul la org kata..org melayu ni selain mudah lupa..mudah juga menyibuk..x gitu..apa ka peliknya kau ni.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. @Anonymous 25 July 2012

    mungkin budak nih (anonymous 25 July 2012) adalah non muslim.. sbb tuh pemikiran die sedikit liberal..

    waAllahualam..

    ReplyDelete
  14. kawen awal..bez pe? yeah mybe kna pk sal tgjwab nafkah n sgala bagai. but the bez part, korang nk bt ape2 pn,hey.. halal, dapat pahala lg k.. huhu, hal agama neh, bleh dididik,.bleh diajar. So, Syafiq n Yana. tahniah dek, 1 lg masjid telah trbina..
    based ape yg aku tgk dri vdeo depa, grand gk mjlis dia, snang cta, in case diorg ade poblem kwangan, at least fmily dia insyallah leh tolong. lgpun, rmai je kwan2 aku da kawen time stdy. lg mntap stdy diorg ade ar. konklusinya, xde masalah pn kawen awal. huhu. Tu persepsi aku lah.

    -budak.xdak.belog-

    ReplyDelete
  15. Ajal n jodoh dtgn Tuhan..apa nk dpertikaikan..benda baik pa..adalah lebih baik kita doakan kebahgian mreka dr risau sgala..Jika anda amat prihatin tentang nasib msa dpan mreka..doakan la...bukan mgkritik...yg suka kritik hal ini adfalah syaitan...adakah anda sbahagian dr nya..

    ReplyDelete
  16. dah sampai jodoh dia . . nak wat mcm ne kan .. insyallah family mereka mampu .. kalau tak takkan lah parent bg nikah .. .

    ReplyDelete
  17. > cOngrats syafiq n yana .
    may alLah bLess yOu alL .
    btw , yOu twO LoOk gergOus n awesOme .

    ReplyDelete
  18. > cOngrats syafiq n yana .
    may alLah bLess yOu alL .
    btw , yOu twO LoOk gergOus n awesOme .

    ReplyDelete

komen jela pape yg korg ske

2leep