cuti-cuti di marina island

By | 10:12 AM Leave a Comment

* baru berkesempatan nak update pasal cuti-cuti ni time mid sem yang lepas ( november 2013 ).

after the hectic semester marilah manjakan diri dengan bercuti hohoho. ini adalah satu plan yang agak lama jugak la kawan-kawan aku rancang untuk spend time together before mereka-meraka ni berumah tangga. and veryyy the tenkiu dekat kawan kita ni, Nur Syafiqah sebab dia la yang plan kan percutian kami ni. dialah yang cari tempat, dialah yang pilih tarikh bagi tak clash dengan semua orang dan dialah yang paling banyak bawakkan bekal makanan dan barang-barang lain untuk ktorang.

kebetulan aku pon tengah cuti mid sem so memang best la dapat pergi holidayyy. tapi tak jauh pon percutian kami ni tapi Alhamdulillah dapat jugak spend time together 2 hari 1 malam and that is the best moment yang tak boleh beli dimana-mana kedai. lokasi tempat tinggal kami adalah di Marina Coral Fishing Resort berkonsepkan chalet yang terletak di Lumut, Perak.




cuba tengok gambar belakang dekat atas ni, cantik kan chalet dia ? tempat dia agak terpencil sikit and betul-betul depan laut. bukak je pintu bilik akan nampak la laut yang sangat indah, memang fresh la kalau pagi-pagi macam ni. aku suggest tempat ni untuk honeymoon or bulan madu pon boleh gerenti tempat ni memang best. bagi abang-abang yang berminat untuk memancing pon aku syorkan pergi sini sebab tempat ni dia ada sediakan tempat untuk kita santai dan memancing di hadapan tiap-tiap bilik.

comel rumah dia macam kabin


bukak pintu bilik je dah nampak laut...wahhh

dalam chalet ada dua bilik dan satu bilik air


tempat untuk santai and memancing depan bilik dan tengok anak-anak ketam atas batu hihi


bila malam plak ktorang buat bbq sikit depan bilik, memang tenang la dengan angin sepoi sepoi bahasa and time tu plak dekat semua chalet tu rasanya takde orang kot sebab sunyi je yelaa time tu hari selasa kan siapa la plak nak pergi bercuti hari selasa wkakakaka. lepas habis bbq semua apa lagi berkumpul la satu bilik main game and buat confesion pasal diri masing-masing hihi.

esoknya aku bangun awal sebab nak pergi tenangkan diri dekat depan bilik. sangat-sangatlah mendamaikan bila pagi-pagi dengan sejuk, nyaman, dapat plak dengar deruan ombak, tengok ombak berbuih, tengok anak-anak ketam atas batu, ikan-ikan kecil berenang ditepian haishh mana nak jumpa lagi suasana macam ni. after dah packing barang semua ktorang pon singgah dekat satu pantai ni dalam keadaan hujan renyai ( tak ingat nama pantai ) tapi pantai tu takde orang pon memang best untuk
jadi bahan selfie and ambil gambar sepuas hati macam orang tak pernah jumpa pantai haha.


maaf kawan-kawan terpaksa tutup kaki korang hihi


kaki saya pon hihi

ok selamat tinggal lumut, nanti jumpa lagi.maka kami pon bergerak pulang ke ipoh.


Newer Post Older Post Home

0 comments:

Click me