lagi 3minggu kena bagi surat jawapan memohon tempat praktikal ? jom kita belajar cara-cara nak buat resume yang bagus..haha

By | 1:56 AM 5 comments
hidup sekarang ni dah terlalu bz dengan assignment,kuiz and ujian yang tak lama lagi akan meletupkan urat saraf aku ni..haha..overloading betul aku ni kan..baca jela,pastu jawab..haa..apa susah..memang masa tu terhad sikit nak update blog sebab tak de sangat nak cerita benda yang best..semua aku simpan dalam hati je sampai hati aku dah berkata " no free space for new message " hahaha... aje lebo kome wei...


aku ni tak taw la nak habaq cmna dah..aku sendiri tak percaya yang aku dah nak buat latihan industri ataupun panggil praktikal la senang..kakak aku pon cakap kamu ni boleh ke kerja? ahha...
tadi petang pon aku pergi beli nasi lemak dengan laksa pakej sekali sebab lapooo sangat tengahari tak makan nasi..wuwuwu..makcik tu tanya dekat aku " adik ni dari mana? baru balik sekolah ke? hahah..
MAKCIK SAYE DAH BESA OK...hahaha..tengok !!!orang tak percaya aku budak poli kot..
makcik tu cakap tengok aku ni kecik comei jew..  hahaha..tak pela makcik..
asalkan saya bahagia..saya taw tak de sape percaya saya budak poli,sume cakap saya budak sekolah..





ok ok..memang betul aku dah nak praktikal..ayoyoyo..surat semua dah dapat, tempat praktikal tak dapat lagi wei.?? tu laa dulu degil,bila kawan tanya ko nak LI katne? aku dengan selamba kucing jawab laa, ala lambat g nak praktikal..lek lu der..haa..amekk..skang aku jugak yang susah..lagi 3 minggu kot nak hantar surat jawapan tu dekat Unit LI..gileee ahh..dapat ke siapkan ni..Ya Allah harap-harap dapat la siap semua.. permudahkanlah jalan hambamu ini Ya Allah..AMIN..


tak pe tak pe..InsyaAllah boleh punya..aku dah dapat senarai tempat mana nak LI tinggal nak call syarikat tu je untuk tanya pasal praktikal aku ni..harap-harap dapat wei..kalau tak dapat aku tak taw la nak habaq lagu mana dah ni..sabaq jelaa...ok selama ni aku tolong printkan kakak aku punya resume je,haa..kali ini time aku plak buat resume sendiri..hadoiii..camne eh nak wat yang bagus-bagus punya..?? aku sempat g cari kat internet cara-cara nak buat..boleh la aku tiru sikit-sikit kan..yelaa..aku mana la pernah buat..

ni contoh je..bukan makcik aku wei


nanti apa-apa yang boleh aku tambah aku tambah la sikit..bagi gempak sikit bos nak baca..hahaha...
sekarang ini lagi satu aku ada masalah suka sangat tertidur lepas dah solat pe semua..aku ngantok sangat wei...hadoiii..mana tak nye class asyik habis lambat jew..selalu sampai rumah pon dalam kul 6 lebih camtu.. ngantok la aku..ish ish..pastu da pagi-pagi dalam kul 3-4 pagi tu terjaga balik cepat-cepat siapkan assingnment and kelam kabot r nak print..tu jelaa rutin harian aku, pastu sok pagi aku jugak yang siap lambat walaupun aku dah tengah-tengah pagi buta bangon siapkan assignment..


wei, aku tak percaya lagi laa aku nak praktikal..ish ish..hahaha..terima jela wei..bila lagi ko nak membesar mira? haha..itula benda yang aku selalu dengar bila kawan-kawan lama aku jumpa aku balik..nak wat cmne tahap tumbesaran aku dah tak leh nak berjalan dah..haha..bersyukur dengan apa yang ada sekarang..kan kan..ehhe..asalkan ada orang sayang..muahahha...



 ok la tu je untuk kali ni..aku nak study database system untuk ujian sok..harap2 dpt buat..AMIN..
 chau lu bro..assalamualaikum (^_^)
Newer Post Older Post Home

5 comments:

Click me