persepsi terhadap perempuan cantik

By | 6:55 PM 8 comments
sekali pandang nampak cantik,dua kali pandang eh tak cantik plak..ermm macam mana ni..kau pakai botox ke ape ni haa..eh jangan tak baik tuduh orang macam tu,ni pasal kes aku tengok muka rozita che wan tadi la ni.. oppss jangan marah ye peminat-peminat rozita che wan..itula yang shahir sayang tu tau...

rozita che wan


aku sebenarnya bukan nak cakap pasal shahir mahupon rozita che wan, tapi back to the topic aku nak ulas sikit persepsi terhadap perempuan cantik tapi bukanlah maksud aku nak cakap yang aku ni cantik,aku sedar aku tak secantik lisa surihani yang boleh buat yusry kru tertawan, aku hanyalah asmira surianie......aku pon banyak kekurangan tapi aku tetap bersyukur dengan kurniaan tuhan..aku sebenarnya memang suka sangat tengok perempuan cantik ni kalau ada terjumpa kat mana-mana mesti mata aku tak lepas pandang nak tengok dorang ni tambah-tambah dengan muka putih yang lagi flawless bak fatin liyana asri , and yang cantik bergaya macam maria elena but not nora elena yang sexy tuu..cakap sikit siapa yang tak nak macam tu?? 


lisa surihani

datin norjuma

fatin liyana asri

maria elena zarul


aku tahu ramai lagi perempuan kat luar sana suka and kagum kan tengok kaum kita sendiri yang cantik ni..tak kurang juga ada segilintir kat luar sana mempunyai sifat iri hati bila tengok perempuan cantik ni, rasa macam nak simbah asid je...haa padan mukaaaa kau...betol tak betol tak..? jangan tak baik tau, kita patutnya bersyukur dengan apa yang ada dekat diri sendiri and kita tak perlu la nak saling dengki-mendengki ni...jangan pula orang tengok kita ni alahai cantik sopannyaa tapi padehal hati tu hitam busuk macam ketiak tak basuh sebulan ! biar cantik diluar cantik jugak di dalam kan....


secara jujurnya kalau perempuan ni tengok perempuan lain yang cantik dorang akan rasa macam alahai cantiknye dia, licinnya kulit dia, putihnya dia bergaya pulak tu..memang padan la dengan orangnya..dah laa cantik pakai apa pon cantik..kalau aku pakai,memang buruk la kan..itu pandangan perempuan,tapi macam mana pulak kalau lelaki? rasa-rasa apa persepsi dorang ? tapi bagi pendapat aku la kan mesti orang lelaki akan cakap macam ni..uihhh cantiknya dia... ermm buat bini pon best..kalau la jadi bini aku ni..memang tak lepas laa..bagi yang alim-alim skit ni mesti akan cakap "MasyaAllah..cantiknya ciptaan tuhan " hehe......


justeru itu kita sebagai kaum perempuan jagalah kecantikan masing-masing tak kira la kecantikan luaran mahupun dalaman tapi seeloknye mesti la kedua-dua sekali..macam mana pulak dengan perempuan yang tak cantik tu? nak kena jaga kecantikan jugak ke? eh siapa kata korang tak cantik semua perempuan cantik tau tapi dari segi yang berlainan contohnya ada yang cantik dari segi lirikan mata, senyuman tak pon cantik dalaman..haa korang yang mana satu ? aku dah tau dah aku cantik dari segi apa..haha..
teringin nak beli iPad 2 tapi takde duit klik SINI




Newer Post Older Post Home

8 comments:

  1. cantik itu subjektif....tapi kalau dapat awek lawa..sure kembang idung punya!!

    ReplyDelete
  2. ye,kite kene kagum dgn ciptaan Allah.
    beruntung kpd sesape yg cntik tu

    ReplyDelete
  3. @ bukan setakat kembang semua dah gelebeh dah..haha

    ReplyDelete
  4. @ila : kite kne bersyukur kan dgn apa yg ada skg...

    ReplyDelete
  5. ya . kite kena jaga dgn sebaik mungkin anugerah yg diberi . jgn pulak muka cntik tapi prgai sebaliknya . :))

    ReplyDelete
  6. @saya KILA : pandai adik ni,ni yg akak syg ni..eceh !

    ReplyDelete
  7. cantik dalam diri tu lg pntg

    ReplyDelete

Click me