Zara Shaffrudin dan Nicholas Rudd perkahwinan penuh kontroversi, Zara Shaffrudin orang Brunei ?

By | 1:56 PM 1 commentSeorang wanita bernama Zara Shafruddin yang dipercayai melayu telah berkahwin di sebuah gereja di Australia. Nick Rudd merupakan anak bekas perdana menteri Australia, Kevin Rudd dan Zara Shafruddin seorang wanita melayu dikatakan bertukar-tukar ikrar di Gereja St James ‘di King St, Sydney.

Kevin Rudd, Isterinya Therese Rein dan anak perempuannya, Jessica mengumumkan berita  itu melalui twitter. Perkahwinan itu telah dihadiri oleh kawan rapat dan keluarga pasangan itu.Gereja St James Sydney telah dipenuhi dengan bunga ros, lillies dan stephanotis. Selepas majlis, pasangan Zara Shafruddin Dan Nick Rudd  telah diiringi dalam limosin ke Catalina di Rose Bay untuk majlis resepsi.


SIAPA ZARA SHAFRUDDIN?

Zara Shafruddin merupakan seorang peguam di Clayton UTZ iaitu sebuah firma guaman terkenal di Australia, Zara pernah mendapat  pendidikan dia College of Law (NSW), Griffith Universit dan  Jerudong International School (Brunei). So walaupun dia dikatakan melayu, (sebab bila tengok pada nama pun kita tahu dia melayu). Namum dia dipercayai orang Brunei dan bukan orang Malaysia daripada maklumat-maklumat yang terdpat di internet. Daripada maklumat, tidak dinyakan agama sebenar Zara. Namun jika dia Islam, moga dia dapat kembali ke pangkal jalan. InsyaAllah


Read more: here
Newer Post Older Post Home

1 comment:

  1. pangkal jalan? adakah agama lain bkn agama kah?

    ReplyDelete

Click me