Sotong tilik bola sepak: Pengganti Paul tunjuk muka

By | 3:00 PM Leave a Comment

04/11/2010 10:23am

" OBERHAUSEN, Jerman 4 Nov - Pengganti Paul, akhirnya membuat penampilan pertama namun penjaga ia masih belum berani untuk menjanjikan tilikan tepat bola sepak daripada si sotong kurita muda itu.
Hidupan laut yang baru berusia lima bulan dan diberi nama sama, Paul itu telah berada di tangki baru di akuarium Sea Life di Oberhausen, semalam.
Paul baru yang membuat penampilan pertama sejak dua bulan dikuarantin itu, diambil berdekatan dengan Montpellier, tenggara Perancis dan seberat 300 gram.
Paul sebenar telah membuat ramalan tepat terhadap lapan perlawanan di Piala Dunia dan telah mati minggu lalu.
Namun begitu, masih belum pasti bahawa pengganti Paul ini akan turut terjebak dalam aktiviti meramal. - AP "


petikan di atas di ambil daripada utusan online , aku dapat tau pon daripada berita tengahari TV3 tadi masa sibuk dok taip entri baru kat blog aku bukak tv jugak..sambil online tu aku terdengar jugak..so aku try la search kat google sal berita ni dan nak letak sekali gambar pengganti paul tuu..jom kita tengok paul junior ni..


pengganti paul
kecik lagi paul ll si octopus ni..baru berusia 5 bulan..kira sotong ni baby lagi..hehe..
nama dia pon diberi nama Paul jugak sempena memperingati Paul yang dah mati tuu



pengganti paul
agak geli geli mat mat jugak la tengok kaki dia yang gulung-gulung tuu..eeee



pengganti paul
mungkinkah Paul ll ni anak cucu kepada Paul si peramal yang dah mati tu...?? hmm tak tau laa..
maybe sotong ni takde kuasa meramal tu....




Newer Post Older Post Home

0 comments:

Click me