cara nak hilangkan jerawat dengan nixoderm

By | 12:06 AM 8 comments



assalamualaikum

ada masalah jerawat yang tak hilang-hilang dari muka ? tension ? stress ? hehe rileksss dunia je semua tu. hahaha. eh mana boleh kalau tak fikir pasal jerawat kan ? kita ni orang perempuan mesti la nak muka sentiasa licin and flawless. aku pon pernah alami masalah jerawat ni kadang-kadang bila pakai produk yang tak sesuai dengan muka tambah-tambah dekat bahagian dahi, memang merebak macam cendawan.



tapi my sister suggest pakai ubat nixoderm ni sebab dia ada tulis untuk mengubati jerawat. hari tu try pakai masa jerawat naik kat dahi, memang besar la jerawat tu sakit tauu eeee. Alhamdulillah bila sapu ubat tu jerawat tu pon dah ok and hilang dalam 3 hari macam tu. ubat ni tak ingat la harga dia tapi murah je, boleh cari dekat farmasi or kedai ubat cina ada jual.

cara nak pakai senang je, sapukan dekat tempat jerawat tu sikit and jangan bagi kena tempat lain sebabnya ubat ni efek dia akan keringkan kan kulit kita. bila pakai tu kulit tempat kita sapu ubat tu akan mengelupas sikit tu tandanya jerawat nak baik dah la tu tapi jangan risau bukan mengelupas teruk pon sikit je and lagi satu ubat ni pedih sikit masa mula-mula sapu, lepastu insyaAllah pedih tu hilang dalam masa 5 minit. 



ubat ni melekit and susah nak cuci dengan air, so apa yang aku buat adalah aku lapkan muka dengan tisu basah / tisu biasa untuk hilangkan kesan ubat tu then baru basuh dengan air. pada sesiapa yang ada masalah jerawat yang tak sembuh-sembuh boleh cuba ubat ni berkesan sangat. selain tu, ubat nixoderm ni juga boleh merawat bintik hitam ( blackhead ), gatal, ruam, kurap selain jerawat.

* gambar di ambil dari google


Newer Post Older Post Home

8 comments:

  1. haz pun pernah pakai produk ni. haraga dalam 7-8 ringgit gituu. okla jugak. hee ^^

    ReplyDelete
  2. dya pn de guna produk ni..beli kt guardian..betol hilang jerawat.yg penting kene rajin lah.klu bli x gune x nmpk keberkesannya ..iyer dak?

    ReplyDelete
  3. yup memang kesan untuk hilangkan jerawat. lain tempat lain harganya.tengok dekat jusco dalam RM8, dekat watson dalam RM4.90 je,entahla maybe saiz berlainan kot. dekat kedai ubat cina pon ada jual

    ReplyDelete
  4. ubat nie memang giler punye terbaik.. sy dah putus ase dah sebenarnye..last2 pakai nixoderm nie muke licin plak..hahaha thanks nixoderm..

    ReplyDelete
  5. Aah, ubat ni memang berkesan, saya baru pakai 1 bulan dah nampak kesan, licin kulit, dan jerawat pun takut nak tumbuh, memang sblom ni guna ubat mahal-mahal pun tak jalan, yang ni 4.90 tp menakjubkan...:)

    ReplyDelete
  6. Nak jugak cube...:)

    ReplyDelete

Click me