Pemilihan minyak wangi tahan lama

By | 6:24 AM 4 comments




assalamualaikum
siapa yang suka badan dia bau wangi angkat tangan ! hehe cepat je angkat habis berbau ketiak semua hahaha. siapa yang suka wangi-wangi mesti tak lekang dengan produk body shop kan. dulu memang minat dengan produk body shop ni tapi tau la barang-barang dia agak mahal jugak la kan. tapi bila kita ada rezeki lebih apa salahnya spend sikit duit untuk penjagaan diri sendiri kan. first beli perfume body shop Mandarin Orchid masa tu perfume tu ada sales 50% jadi RM25 je apa lagi beli la kan. wangi sangat tahan lama jugak beli calit dekat baju. tahan lama jugak aku pakai perfume tu ni pon baru je habis sebab spray sikit-sikit je.


sekarang ni dah beralih and betukar bauan kepada The Body Shop Vanilla RM49.90 and baunya tersangat la harum and wangi rasa macam nak makan je. bau macam coklat pon ada siapa pernah pakai mesti tau bau dia macam mana. tapi alangkah ruginya aku sebab aku ambil yang spray punya bukan yang oil tu. tiba-tiba rasa yang spray ni tahan dalam sejam je kot pastu bau dia hilang huhu. promoter body shop tu suggest suruh aku beli yang oil punya sebab tahan dalam 8jam macam tu, harga RM55.90. nampaknya nanti nak kena pergi body shop lagi la beli oil perfume Vanilla plak.




Sabar-sabar nanti akan ku beli !



mula-mula tak tahu jugak apa beza eau de toilette,eau de perfume dan sebagainya tapi lepas buat review di google barulah aku tau perbezaanya.

Cologne                         -      mengandungi 4% minyak pati

Eau de Toilette (EDT)     -     mengandungi 8% - 15% minyak pati

Eau de Perfume (EDP)    -     mengandungi 15% - 22% minyak pati

Parfum                           -      mengandungi 22% minyak pati

so, yg lebih tahan lama adalah Parfum kerana kandungan patinya lebih pekat.

and cara nak minyak wangi kekal lama just calit dekat nadi-nadi kita, tapi aku kalau nak bau sangat sembur je dekat tudung dengan baju semua hahahaha.

lagi satu produk body shop yang aku pakai adalah Neroli Jasmin Body Lotion. yang lotion ni kakak aku punya tapi dia tak nak pakai dah so bagi dekat aku. wangiii tapi tak sewangi vanilla la hehe. aku dah jatuh cinta dengan bau vanilla. hari tu jiran aku bagi lotion Mary Kay warm amber body lotion sebab dia kata tak nak pakai sebab bau tak best. 





tapi aku bau wangi je, takpela pakai je ada lagi lotion tu sebab dia bagi botol besar punya hehehe. banyak sangat lotion aku pakai, body shop la, mary kay la last-last johnson baby lotion jugak jadi pilihan hati. hari-hari bau baby uolls.hehe



Newer Post Older Post Home

4 comments:

  1. sy guna vanilla oil.mmg tahan lama sedap pulak tue baunya.sekarang guna strawbery.tapi xde yang oil pulak

    ReplyDelete
  2. sama la kte yang.hehe.wangi sangat kan rasa nak makan je bau tu.hehe

    ReplyDelete
  3. Terima kasih infonya gan.
    Lumayan buat nambah wawasan.

    Parfum Ori
    Produk dan Harga Parfum The Bodyshop.

    ----------

    ReplyDelete
  4. Terima kasih banyak atas infonya gan.
    Lumayan nambah elmu.

    Gema Parfum :
    Minyak wangi tahan lama.


    ----------------

    ReplyDelete

Click me